DEOundervisning

Materialer og forløb til undervisning i EU

DEO - EU-debat

Debatmøder, bøger og rejser

Privatlivspolitik

Hjemmesiden anvender kun nødvendige cookies , læs mere her

Book dette foredrag

EU og strafferetten – Big Brother, ren anarki eller bare sund fornuft?

Et foredrag af Henning Bang Fuglsang Sørensen

EU sætter sig i disse år på en større og større del af strafferetten. Kampen mod terrorisme, det nye Europol og nu senest en beslutning om at etablere en fælles europæisk anklagemyndighed flytter i disse år stadig mere magt fra de nationale parlamenter til EU.

Men hvad bruger EU denne magt til? Har de nationale parlamenter helt tabt kontrollen med hvem der skal straffes for hvad? Hvad betyder det, at vi har et retsforbehold? Og hvad sker der nu med Brexit? Efter foredraget er det forhåbningen, at deltagerne har fået en større indsigt i hvordan EU og medlemsstaterne arbejder med strafferetten og hvordan det har betydning for den enkelte danskers hverdag både herhjemme og på eksempelvis en ferie i et andet EU-land.

Efter en generel introduktion til emnet vil der være god tid til at deltagerne kan stille spørgsmål og få belyst de konkrete emner, som den enkelte finder mest interessante og relevante.


Emneord: Lovgivning

Varighed: 2 timer

Pris: Indhent tilbud

AV-udstyr: En projektor

Bosiddende: 7080 Børkop

Søg foredrag ud fra emneord

Foredrag og foredragsholdere kan også søges ved brug af 'Søg' funktionen
på toppen af siden.

Om EUforedrag.dk

EUforedrag.dk er formidler mellem arrangør og foredragsholder. Det koster ikke noget, at blive repræsenteret på EUforedrag.dk, ligesom det ikke koster noget for arrangører, at få kontakt til en foredragsholder på EUforedrag.dk.

Vi anvender kun nødvendige cookies på denne hjemmeside

Læs mere