DEOundervisning

Materialer og forløb til undervisning i EU

DEO - EU-debat

Debatmøder, bøger og rejser

Privatlivspolitik

Hjemmesiden anvender kun nødvendige cookies , læs mere her

Book dette foredrag

Minoritetsrettigheder i EU

– arven fra anden verdenskrig

Et foredrag af Helga Molbæk-Steensig

Alle mennesker har menneskerettigheder, så hvorfor findes der også minoritetsrettigheder? Dette spørgsmål og mange andre vil dette foredrag sætte tilhørerne i stand til at besvare.

EU har to forskellige tilgange til at bekæmpe diskrimination. Dels den universelle og individuelle ret til ikke-diskrimination, som er den samme for alle mennesker, og dels specifikke anti-diskriminationslovgivninger.

Dette foredrag tager udgangspunkt i den europæiske minoritet Romaernes historie og aktuelle situation som anerkendt minoritet i nogle EU-lande og ikke-anerkendt i andre EU-lande, som minoritet uden et ’hjemland’. Der sættes fokus på modsætningen imellem EU's mange programmer for Romainklusion og medlemslandenes fortsatte diskrimination, og der trækkes linjer tilbage til EU's arv efter anden verdenskrig hvor diskriminationen af minoriteter blev dødbringende.

Efter dette foredrag vil tilhørerne være i stand til: at kende forskel på ikke-diskrimination og anti-diskrimination, at forstå centrale forskelle mellem individuelle og kollektive rettigheder samt mellem borgerrettigheder og menneskerettigheder, redegøre for hvad Porajmos er, vide hvad EU's minoritetsinklusionspolitikker går ud på og debattere hvorfor de virker/ikke virker.


Emneord: Ligestilling, Øvrige emner

Varighed: 2 timer

Pris: Efter aftale

AV-udstyr: Powerpoint

Bosiddende: København

Søg foredrag ud fra emneord

Foredrag og foredragsholdere kan også søges ved brug af 'Søg' funktionen
på toppen af siden.

Om EUforedrag.dk

EUforedrag.dk er formidler mellem arrangør og foredragsholder. Det koster ikke noget, at blive repræsenteret på EUforedrag.dk, ligesom det ikke koster noget for arrangører, at få kontakt til en foredragsholder på EUforedrag.dk.

Vi anvender kun nødvendige cookies på denne hjemmeside

Læs mere