DEOundervisning

Materialer og forløb til undervisning i EU

DEO - EU-debat

Debatmøder, bøger og rejser

Privatlivspolitik

Hjemmesiden anvender kun nødvendige cookies , læs mere her

Book dette foredrag

Brexit er ingen leg - Et Rollespil

Et rollespil om Brexit og udmeldelsesforhandlingerne

Et foredrag af Amin AlaviSom bekendt har den britiske regering indledt udmeldelsesprocessen fra EU ved at aktivere artikel 50 i Lissabontrakten, og hermed er den to årige forhandlingsperiode påbegyndt. 

Det er meget uklart, hvad resultatet bliver, og hvad det ville betyde for EU 's fremtid. Men vi ved, at visse områder er af vital betydning for både Storbritannien og EU: bilindustrien, banksektoren og hele migrationsspørgsmålet. Desuden ved vi også, at alle aftaler skal overholde WTO-reglerne.

Der findes nogle handelsaftaler - en schweizisk, en norsk, en tyrkisk  og WTO model - som kan bruges som udgangspunkt for forhandlingerne om det fremtidige forhold mellem EU og Storbritannien.

Efter en indledende gennemgang, bliver deltagerne delt i 4 grupper, der skal forhandle udefra et sæt målsætninger, som kun gruppen kender.

Rollespillet vil give deltagerne et realistisk billede af Brexit forhandlingerne med udfordringer og muligheder. Spillet kombinerer EU lov og handelspolitik, WTO ret og kunsten at forhandle, og giver således deltagerne en mulighed for at se, hvad Brexit forhandlingerne kan ende med.
Ligeledes får deltagerne en konkret viden om de nævnte sektorer.

Målgruppen er alle, der interesserer sig for Brexit og EU.

Spillet formes efter deltagernes interesser, baggrund og viden.

Minimum 16 deltagere.

Sproget kan være dansk eller engelsk.


Emneord: Brexit

Varighed: 4 - 5 timer

Pris: Efter aftale

AV-udstyr: Efter aftale

Bosiddende: København

Søg foredrag ud fra emneord

Foredrag og foredragsholdere kan også søges ved brug af 'Søg' funktionen
på toppen af siden.

Om EUforedrag.dk

EUforedrag.dk er formidler mellem arrangør og foredragsholder. Det koster ikke noget, at blive repræsenteret på EUforedrag.dk, ligesom det ikke koster noget for arrangører, at få kontakt til en foredragsholder på EUforedrag.dk.

Vi anvender kun nødvendige cookies på denne hjemmeside

Læs mere