DEOundervisning

Materialer og forløb til undervisning i EU

DEO - EU-debat

Debatmøder, bøger og rejser

Book dette foredrag

Græsk gældskrise og EU

Et foredrag af Tom T. Kristensen

Foredraget tager udgangspunkt i den græske gældskrise og hvordan den har udviklet sig til en økonomisk, politisk og social krise trods store lån fra EU, ECB og IMF.
Foredraget vil fokusere på forhandlingerne og aftalerne mellem den nye venstreorienterede græske SYRIZA-regering og EU-institutionerne om ”løsningen” af den statslige gældskrise. Kan den græske regering ændre på EU’s krav om nedskæringer på løn, pension og velfærdsstatslige ordninger eller må den græske regering acceptere EU’s krav om neoliberalistiske reformer trods folkeligt mandat til det modsatte?

Er forhandlingerne og aftalerne mellem den græske regering og EU udtryk for en demokratisk proces, hvor en national regering har mulighed for at beslutte og føre sin egen politik eller er processen et udtryk for en stigende og omfattende magtkoncentration i toppen af EU-systemet? Skal vi indstille os på, at EU’s konservative og liberalistiske ledelse vil fortsætte magtkoncentrationen eller er der med Grækenland som eksempel mulighed for at udvikle EU i mere demokratisk retning, hvor de nationale befolkninger får mere indflydelse?


Emneord: Enkelte lande, Økonomi

Varighed: 1,5 timer

Pris: Efter nærmere aftale

AV-udstyr: PowerPoint eller overheadprojektor

Bosiddende: 2770 Kastrup

Søg foredrag ud fra emneord

Foredrag og foredragsholdere kan også søges ved brug af 'Søg' funktionen
på toppen af siden.

Om EUforedrag.dk

EUforedrag.dk er formidler mellem arrangør og foredragsholder. Det koster ikke noget, at blive repræsenteret på EUforedrag.dk, ligesom det ikke koster noget for arrangører, at få kontakt til en foredragsholder på EUforedrag.dk.

Læs mere