DEOundervisning

Materialer og forløb til undervisning i EU

DEO - EU-debat

Debatmøder, bøger og rejser

Book dette foredrag

EU indefra – sådan virker systemet

Et foredrag af Tobias Gräs

Samspillet mellem Kommissionen, Rådet, Europa-Parlamentet, lobbyisterne og den spirende europæiske offentlighed.
EU er meget mere magtfuldt end du går og tror. Men hvordan virker systemet, og er det demokratisk? Hvordan kan det være at vigtig EU lovgivning ikke diskuteres i pressen mens den udformes og det er muligt at påvirke den? Hvorfor tier politikerne og medierne om EU, når 70 procent af ny dansk lovgivning skabes i Bruxelles? Det er nogle af de spørgsmål som dette foredrag giver kvalificerede svar på.

Foredraget kaster samtidig lys på hvilke aktører der kender EU systemet, og som derfor er i stand til at påvirke EU lovgivning mens den udformes. Få et indblik i lobbyisternes arbejde, og den måde det påvirker embedsmænd og politikere i Bruxelles. Og få gode råd om hvordan det rent faktisk er muligt for almindelige mennesker at følge med i hvordan EU arbejder, og påvirke politikerne direkte eller indirekte gennem deltagelse i den spirende europæiske offentlighed der findes bl.a. på internettet.

Foredragsholderen er ansat i EU kommissionen og har boet i Bruxelles siden 2006. Han er også kommentator ved netavisen www.euobserver.com. Tidligere har han arbejdet i Europa-Parlamentet og for et privat ’public affairs’ konsulentfirma, eller med andre ord været lobbyist. Uddannet statskundskab fra Københavns Universitet, og læst europastudier ved Europakollegiet i Warszawa. Udgav 2000 bogen Euro-Jazz – ung dialog om Danmark, euroen og Europa på NOTATs forlag.


Emneord: Demokrati, Lovgivning

Varighed: Efter ønske

Pris: Indhent tilbud

AV-udstyr: Powerpoint hvis muligt

Bosiddende: Bruxelles

Søg foredrag ud fra emneord

Foredrag og foredragsholdere kan også søges ved brug af 'Søg' funktionen
på toppen af siden.

Om EUforedrag.dk

EUforedrag.dk er formidler mellem arrangør og foredragsholder. Det koster ikke noget, at blive repræsenteret på EUforedrag.dk, ligesom det ikke koster noget for arrangører, at få kontakt til en foredragsholder på EUforedrag.dk.

Læs mere