DEOundervisning

Materialer og forløb til undervisning i EU

DEO - EU-debat

Debatmøder, bøger og rejser

Privatlivspolitik

Hjemmesiden anvender kun nødvendige cookies , læs mere her

Book dette foredrag

Tyskland og Europa – diskussioner og perspektiver

Et foredrag af Moritz Schramm


De store udfordringer, som EU og Europa står overfor i disse år, vil ikke kunne løses uden aktiv medvirken fra Tyskland. Flere og flere iagttagere anser et genoplivet tysk-fransk samarbejde som central forudsætning for en nødvendig reform af EU-institutionerne og Euro-samarbejdet. Samtidig er det uklart, hvordan Tyskland vil forholde sig til den udbredte kritik mod landets Euro-, Europa-og flygtningepolitik, som dominerer især i dele af Syd- og Østeuropa.

Men hvilken vej bevæger den tyske Europapolitik sig egentlig? Hvordan ser den nye tyske regering på de franske reformforslag og de mange udfordringer, som EU i den nærmeste fremtid står overfor? Har Angela Merkel fortsat autoritet nok til at videreudvikle det europæiske projekt? Hvilken rolle kommer en fælles flygtningepolitik til at spille, og hvordan skal Euro-samarbejdet fremover udrettes?

Foredraget giver et indblik i det tyske perspektiv på Europa og EU – både historisk og aktuelt: der lægges ud med et tysk blik tilbage mod begyndelsen af det europæiske samarbejde efter 1945, inden Eurokrisen og de aktuelle udviklinger og tendenser i den tyske Europapolitik anføres og diskuteres – blandt andet ved at fokusere på den aktuelle økonomiske politik i Tyskland og EU, og på de nutidige kontroverser om flygtninge- og indvandringspolitikken. Der afrundes med perspektiver for EU's fremtid – set med tyske øjne.


Emneord: Enkelte lande, EU politik

Varighed: Efter aftale

Pris: Efter aftale

AV-udstyr: Efter aftale

Bosiddende: Strynø

Søg foredrag ud fra emneord

Foredrag og foredragsholdere kan også søges ved brug af 'Søg' funktionen
på toppen af siden.

Om EUforedrag.dk

EUforedrag.dk er formidler mellem arrangør og foredragsholder. Det koster ikke noget, at blive repræsenteret på EUforedrag.dk, ligesom det ikke koster noget for arrangører, at få kontakt til en foredragsholder på EUforedrag.dk.

Vi anvender kun nødvendige cookies på denne hjemmeside

Læs mere