DEOundervisning

Materialer og forløb til undervisning i EU

DEO - EU-debat

Debatmøder, bøger og rejser

Privatlivspolitik

Hjemmesiden anvender kun nødvendige cookies , læs mere her

Book dette foredrag

Nøjsomhedens spøgelse i Europa

Et foredrag af Mogens Ove Madsen

Det økonomiske tilbageslag i Euro-området, som fulgte efter udbruddet af finanskrisen i 2008 skyldes primært den meget restriktive finanspolitik, der er pålagt medlemsstaterne af Den Europæiske Union. Disse politikker er blevet fremmet navnlig ved hjælp af regeringerne i Tyskland, Holland og Finland, og det er især de Sydeuropæiske lande, der er blevet ramt af denne politik. Men er nøjsomhedens politik (Austerity) holdbar på sigt og det eneste relevante svar på den økonomiske krise?

Arbejdsløshedstallene i Euro-området har været stigende siden 2008 med øgede sociale og politiske problemer til følge. Hvis der skal skabes økonomisk fremgang i EU med henblik på at få en meningsfuld vækst i produktion og beskæftigelse, skal den offentlige budgetpolitik på europæisk plan se helt anderledes ud.


Emneord: Økonomi

Varighed: Efter ønske

Pris: Efter mulighed

AV-udstyr: Power-point

Bosiddende: 9600 Års

Søg foredrag ud fra emneord

Foredrag og foredragsholdere kan også søges ved brug af 'Søg' funktionen
på toppen af siden.

Om EUforedrag.dk

EUforedrag.dk er formidler mellem arrangør og foredragsholder. Det koster ikke noget, at blive repræsenteret på EUforedrag.dk, ligesom det ikke koster noget for arrangører, at få kontakt til en foredragsholder på EUforedrag.dk.

Vi anvender kun nødvendige cookies på denne hjemmeside

Læs mere