DEOundervisning

Materialer og forløb til undervisning i EU

DEO - EU-debat

Debatmøder, bøger og rejser

Book dette foredrag

Mad vs. Fødevarer

Et foredrag af Lone Vitus

- et opgør med den beskyttende atmosfære.
Hvorfor er det ikke alle produkter med rester af sprøjtegifte, hormoner og medicin, som skal mærkes i stedet for det omvendte – at økologiske varer skal have mærkningsbyrden? Det er en verden, hvor man har gjort det enkle kompliceret og det komplicerede enkelt. 

Fødevareproduktionen i Europa er præget af industriel stordrift, uanstændige forhold for produktionsdyrene, højt medicinforbrug, akkumulering af pesticider og tungmetaller samt en uholdbar gældsætning i erhvervet. Ydermere er landbrugssektoren helt afhængig af offentlig støtte for at være (u)rentabel.

Foredraget beskæftiger sig via åben debat med, hvordan vores fødevarer bliver til i det nuværende fødevaresystem - et opgør med vores forestilling om ansvarlige vilkår såvel for jord, dyr, natur og de spisende mennesker.


Emneord: Øvrige emner

Varighed: 1½ - 2 timer

Pris: 3000,- kr plus transport i.h.t. statens takst

AV-udstyr: Mikrofon (headset hvis muligt) samt projektor og lærred

Bosiddende: 8300 Odder

Søg foredrag ud fra emneord

Foredrag og foredragsholdere kan også søges ved brug af 'Søg' funktionen
på toppen af siden.

Om EUforedrag.dk

EUforedrag.dk er formidler mellem arrangør og foredragsholder. Det koster ikke noget, at blive repræsenteret på EUforedrag.dk, ligesom det ikke koster noget for arrangører, at få kontakt til en foredragsholder på EUforedrag.dk.

Læs mere