DEOundervisning

Materialer og forløb til undervisning i EU

DEO - EU-debat

Debatmøder, bøger og rejser

Privatlivspolitik

Hjemmesiden anvender kun nødvendige cookies , læs mere her

Book dette foredrag

En kritisk (socialdemokratisk) røst i EU

Et foredrag af Klaus Hækkerup

Samarbejdet i EU er både en nødvendig og en krævende udfordring. For et lille land som Danmark er EU den vigtigste internationale indflydelsesmulighed. EU er imidlertid også et stort bureaukrati med fokus på egen vækst for væksten skyld.

Åbne grænser og store udvidelser af unionen til lande, der har levestandarder langt under EU15-niveau, skaber et pres på vores sociale system og på den danske arbejdsmarkedsmodel. Senest har man diskuteret det rimelige i at udlændinge fra andre EU-lande med arbejde i Danmark og familie i hjemlandet har ret til de danske børnepenge, ligesom billig, uorganiseret arbejdskraft fra østlandene længe har været et velkendt problem.

Disse udfordringer bliver vi nødt til at tage stilling til. Ikke kun i forhold til EU men generelt i forhold den globale liberalisering. Det skaber et pres på vores velfærdssamfund. Derfor er der brug for en kritisk holdning til EU.

I foredraget vil jeg lægge op til debat om fordele og ulemperne ved samarbejdet med fokus på betydningen for vores velfærdssamfund, det økonomiske samarbejde og EU-skepsis i befolkningen.

Der vil indgå eksempler fra mit 22 år lange politiske arbejde i Folketinget.


Emneord: EU politik

Varighed: 2 timer

Pris:

AV-udstyr: Overheadprojektor

Bosiddende: Frederikssund

Søg foredrag ud fra emneord

Foredrag og foredragsholdere kan også søges ved brug af 'Søg' funktionen
på toppen af siden.

Om EUforedrag.dk

EUforedrag.dk er formidler mellem arrangør og foredragsholder. Det koster ikke noget, at blive repræsenteret på EUforedrag.dk, ligesom det ikke koster noget for arrangører, at få kontakt til en foredragsholder på EUforedrag.dk.

Vi anvender kun nødvendige cookies på denne hjemmeside

Læs mere