DEOundervisning

Materialer og forløb til undervisning i EU

DEO - EU-debat

Debatmøder, bøger og rejser

Book dette foredrag

Retsforbeholdet - hvad, hvorfor og hvordan?

Et foredrag af Henning Bang Fuglsang Sørensen

 Den 3. december 2015 skal danskerne stemme om hvorvidt retsforbeholdet skal ændres til en fritvalgs ordning. Selv om retsforbeholdet har været i kraft siden 1992, er der alligevel mange, som er usikre på hvad retsforbeholdet egentlig handler om. Det gør det også sværere at tage stilling til, om Danmark bør beholde det eksisterende retsforbehold eller bør ændre retsforbeholdet til den foreslåede fritvalgs ordning - eller om Danmark i stedet bør satse på den meget omtalte parallelaftale i forhold til Europol.

Med udgangspunkt i bogen ”Retsforbeholdet – hvad, hvorfor og hvordan?” beskrives baggrunden for retsforbeholdet, retsforbeholdets betydning i dag og indholdet af den foreslåede fritvalgs ordning og indholdet af den norske parallelaftale med Europol.

Efter foredraget er det derfor forhåbningen, at deltagerne har fået en bedre forståelse af retsforbeholdet og betydningen af den kommende afstemning. Det er selvsagt op til den enkelte at beslutte, om man vil stemme for eller imod, det kan foredraget ikke hjælpe med. Men det er forhåbningen, at den enkelte efter foredraget vil have en bedre indsigt i retsforbeholdet og dermed bedre forudsætninger for at beslutte om man vil stemme for eller imod at ændre retsforbeholdet til en fritvalgs ordning.


Emneord: Retsforbeholdet

Varighed: 2 timer

Pris: Indhent tilbud

AV-udstyr: En projektor

Bosiddende: 7080 Børkop

Søg foredrag ud fra emneord

Foredrag og foredragsholdere kan også søges ved brug af 'Søg' funktionen
på toppen af siden.

Om EUforedrag.dk

EUforedrag.dk er formidler mellem arrangør og foredragsholder. Det koster ikke noget, at blive repræsenteret på EUforedrag.dk, ligesom det ikke koster noget for arrangører, at få kontakt til en foredragsholder på EUforedrag.dk.

Læs mere