DEOundervisning

Materialer og forløb til undervisning i EU

DEO - EU-debat

Debatmøder, bøger og rejser

Privatlivspolitik

Hjemmesiden anvender kun nødvendige cookies , læs mere her

Book dette foredrag

Menneskerettighederne som fred og sikkerhed

– Et foredrag om de rettigheder EU og Europarådet sikrer

Et foredrag af Helga Molbæk-Steensig

Hvor kommer menneskerettighederne fra? Hvorfor findes de? Hvem bestemmer over dem? Er den europæiske menneskerettighedsdomstol demokratisk og skal en domstol overhovedet være det? Hvad er det lige forskellen er på EU-charteret for fundamentale rettigheder og den Europæiske menneskerettighedskonvention? Disse spørgsmål og meget mere kan du få besvaret ved dette foredrag om den europæiske tradition for menneskerettigheder fra ideerne i oplysningstiden til praksis og domstole efter anden verdenskrig.

Foredraget vil sætte tilhørerne i stand til at: Kende de centrale menneskerettigheder. Deltage i debatten om menneskerettighederne i de danske medier. Kende forskel på EU og Europarådet. Kende forskel på EU-charteret og den europæiske menneskerettighedskonvention. Forstå hvordan menneskerettigheder er et spørgsmål om krig og fred.


Emneord: EU politik, Ligestilling, Øvrige emner

Varighed: 2 timer

Pris: Efter aftale

AV-udstyr: Powerpoint

Bosiddende: København

Søg foredrag ud fra emneord

Foredrag og foredragsholdere kan også søges ved brug af 'Søg' funktionen
på toppen af siden.

Om EUforedrag.dk

EUforedrag.dk er formidler mellem arrangør og foredragsholder. Det koster ikke noget, at blive repræsenteret på EUforedrag.dk, ligesom det ikke koster noget for arrangører, at få kontakt til en foredragsholder på EUforedrag.dk.

Vi anvender kun nødvendige cookies på denne hjemmeside

Læs mere