DEOundervisning

Materialer og forløb til undervisning i EU

DEO - EU-debat

Debatmøder, bøger og rejser

Book dette foredrag

Italiens krise

Et foredrag af Gert Sørensen

Fra det syditalienske spørgsmål til det sydeuropæiske – i et historisk og aktuelt perspektiv.
Italien har altid udgjort en vital del af Europas kulturhistorie. Siden samlingen til en nationalstat i midten af 1800-tallet har landet spillet en central rolle i Europas politiske udvikling. Man kan blot tænke på fascismen men også på store europæere som Altiero Spinelli.

Foredraget vil med afsæt i den nu langvarige økonomiske krise, der i 2011 bragte Berlusconi til fald først se på, hvorledes det syditalienske spørgsmål siden den moderne italienske stats grundlæggelse har skabt et permanent skel mellem et rigt Nord og et ressourcesvagt Syd med dybe konsekvenser for institutionernes udvikling og måde at fungere på; og dernæst rejse spørgsmålet, i hvilken udstrækning denne skæve udvikling er ved at gentage sig på det europæiske plan, og hvad det vil få af følger for det europæiske projekts fremtid.


Emneord: Enkelte lande

Varighed: 50 - 60 minutter med efterfølgende diskussion

Pris: 1800 kr. plus eventuelle transportudgifter

AV-udstyr: Power-Point

Bosiddende: 2100 København Ø

Søg foredrag ud fra emneord

Foredrag og foredragsholdere kan også søges ved brug af 'Søg' funktionen
på toppen af siden.

Om EUforedrag.dk

EUforedrag.dk er formidler mellem arrangør og foredragsholder. Det koster ikke noget, at blive repræsenteret på EUforedrag.dk, ligesom det ikke koster noget for arrangører, at få kontakt til en foredragsholder på EUforedrag.dk.

Læs mere