DEOundervisning

Materialer og forløb til undervisning i EU

DEO - EU-debat

Debatmøder, bøger og rejser

Privatlivspolitik

Hjemmesiden anvender kun nødvendige cookies , læs mere her

Book dette foredrag

Er EU demokratisk?

Et foredrag af Ditte Juul Reder

Med de mange udfordringer, der har hobet sig op og udfordret det europæiske samarbejde, er EU som system blevet rystet i sin grundvold.

Dels på grund af de politiske kriser og problemer med at indgå kompromisser, men også i kraft af de spørgsmål, der nu tages i den offentlige debat: Er EU som system egnet til at møde fremtidens kriser? Og hvorfor kommer denne stigende EU-skepsis netop nu? Er systemet simpelthen for udemokratisk?

Disse spørgsmål danner ramme for dette oplæg. Jeg kommer bl.a. ind på de forskellige årsager, man kan finde til den stigende EU-skepsis i Europa - og hvordan de kan ses i national, europæisk og endda global kontekst.

Samtidig giver jeg et indblik i de politiske udfordringer, der ligger indlejret i EU som system. Blandt andet ser jeg på forholdet mellem EU's kompetencer og beføjelser over for det ideelle repræsentative demokrati, samt de forskellige landes demokratiforståelser.


Emneord: Demokrati, EU politik, Øvrige emner

Varighed: 1-2 lektioner/1-2 timer

Pris: Efter aftale

AV-udstyr: Projektor

Bosiddende: København

Søg foredrag ud fra emneord

Foredrag og foredragsholdere kan også søges ved brug af 'Søg' funktionen
på toppen af siden.

Om EUforedrag.dk

EUforedrag.dk er formidler mellem arrangør og foredragsholder. Det koster ikke noget, at blive repræsenteret på EUforedrag.dk, ligesom det ikke koster noget for arrangører, at få kontakt til en foredragsholder på EUforedrag.dk.

Vi anvender kun nødvendige cookies på denne hjemmeside

Læs mere