DEOundervisning

Materialer og forløb til undervisning i EU

DEO - EU-debat

Debatmøder, bøger og rejser

Privatlivspolitik

Hjemmesiden anvender kun nødvendige cookies , læs mere her

Book dette foredrag

Brexit

Et foredrag af Ditte Juul Reder

Den britiske regering har indsendt skilsmissebegæringen, i form af Artikel 50, og nu venter to år med hårde og hastige forhandlinger forude.

Dette oplæg tager afsæt i den nyeste og mest aktuelle udvikling i forhandlingerne. Hvad er status? Hvilke lande har dannet koalitioner, og hvilken strategi lægger Danmark sig op ad?

Herefter kommer jeg ind på baggrunden for Brexit: Hvordan den britiske befolkning kom frem til beslutningen om at stemme nej, samt hvilke argumenter der var for og imod et Brexit, og hvilke befolkningsgrupper der stemte hvad.

Det holdes op mod de seneste beslutninger og forudsigelser omkring forhandlingerne, og kan sige noget om, hvorvidt befolkningens ønsker og forhåbninger er synlige i processen.

Jeg har blandt andet udviklet temapakker om Brexit til gymnasieniveau. Temapakkerne behandler nogen af de spørgsmål, jeg kommer ind på i oplægget. Du finder dem her: http://undervisning.deo.dk/elev/brexit


Emneord: Brexit, Demokrati

Varighed: 1-2 lektioner/1-2 timer

Pris: Efter aftale

AV-udstyr: Projektor

Bosiddende: København

Søg foredrag ud fra emneord

Foredrag og foredragsholdere kan også søges ved brug af 'Søg' funktionen
på toppen af siden.

Om EUforedrag.dk

EUforedrag.dk er formidler mellem arrangør og foredragsholder. Det koster ikke noget, at blive repræsenteret på EUforedrag.dk, ligesom det ikke koster noget for arrangører, at få kontakt til en foredragsholder på EUforedrag.dk.

Vi anvender kun nødvendige cookies på denne hjemmeside

Læs mere